WEBINAR FORUM INI PERCUMA SAHAJA ! RUGI KALAU TAK BACA DAN TAK JOIN !

Bulan Ramadan semakin hampir dengan kita semua !

Macam mana dengan persediaan tuan puan menjelang Ramadan ?

Maksudnya : Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kalian agar kamu bertakwa.

Surah Al Baqarah : Ayat 183

Semestinya bila hampir je pada bulan Ramadan, kita semua pasti berazam untuk melakukan yang terbaik kan?

Tak kisah dari amal ibadatnya dan kehidupan kita di dalam bulan Ramadan !

Tapi bila kita fikir balik ? Kenapa apa yang kita azamkan selalu tak capai ?

Kalau saya senaraikan perkara dibawah ?

Mesti kita tahu kenapa azam kita tak capai pada Ramadan yang lepas ?

1) Kita letakkan matlamat yang tak jelas.

2) Kita suka letakkan matlamat mengikut orang tetapi bukan ikut kemampuan diri kita.

3) Buat sorang sorang motivasti dan semangat untuk capai matlamat.

Siapa yang lepas baca 3 sebab diatas, rasa macam 'Yerlah sama macam akulah ?'

Jangan risau tuan puan !

Kami di Easy Ngaji akan adakan Webinar Forum Perjalanan Menuju Rahmat !

Webinar Forum Perjalanan Menuju Rahmat ini, kami akan kongsikan, apa yang perlu kita sediakan dalam usaha kita menjadikan Ramadan kali ni menjadikan sebuah Perjalanan Menuju Rahmat !

Apa yang ada dalam webinar ini?

Webinar ini PERCUMA sahaja

Sertai group Easy Ngaji Warriors kami untuk tidak terlepas webinar ini.

USTAZ ABDUL HADI TAJUL AZLI

Pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Perpaduan, kemudian peringkat menengah di Sekolah Menengah Agama Madrasah Idirisiah dan menyambung pengajian tinggi di Universiti Sultan Azlan Shah dalam bidang syariah (pengajian islam) . Seterusnya beliau meneruskan pengajian Bahasa Arab di Pusat Pengajian “Markaz Lughat” Kaherah Mesir .

Kini beliau berkhidmat di Easy Ngaji Ipoh sebagai Eksekutif Akademik dan Ketua bagi kesemua Tenaga Pengajar di sini. Sepanjang perkhidmatan beliau di sini, beliau telah mengikuti Kursus Hafazan Neurofisiologi dan Kursus Asas Tajwid.

Beliau mendapat pengiktirafan Sijil Perguruan Al-Quran dalam bidang Ulum Quran, Qiraat, Tarannum, Dabtul Quran dan Rasm Uthmani, dan Ilmu Tajwid.

Beliau turut memiliki Sanad Al-Quran 30 juzuk daripada Sheikh Hassan Rejab, Egypt Mesir dalam Riwayat “HAFS AN ‘ASIM” dalam Thoriq Shatibiyyah.

EN IRFAN MOKHTAR

En Irfan Mokhtar merupakan salah seorang Trainer di Easy Ngaji dan berperanan sebagai pemasaran dan jualan.

Mungkin anda lebih mengenali Ustaz Abdul Hadi dengan nama Easy Ngaji yang menganjurkan pelbagai seminar, program mahupun kelas-kelas Al-Quran. Beliau adalah partner bersama Ustaz Abdul Hadi dan merupakan orang di sebalik tabir yang membangunkan Easy Ngaji sehingga ke tahap sekarang ini.

Beliau telah berpengalaman hampir 4 tahun menyusun semua seminar dan kelas di Easy Ngaji. Antaranya Seminar Express Tajwid, Seminar Fatihah Pro, Seminar Makhraj Huruf, Seminar Sifat Huruf, Kelas Intensif Tajwid Online dan pelbagai lagi.

Beliau juga telah mengendalikan beberapa program antaranya Cerita Baik-Baik, Amazing Ramadan, Cerita Syurga dan sebagainya.

EN HILMI RAPLIS

En Hilmi Raplis merupakan Team Easy Ngaji sejak 2020 dan beperanan sebagai pembantu pemasaran dan multimedia di Easy Ngaji.

Merupakan orang disebalik tabir untuk penyuting penyediaan bahan bahan video seperti Sharing Tajwid, Nak Kuasai Asas, Sembang Santai dan video seminar seminar di Easy Ngaji 

Beliau juga aktif dalam berkongsi Voice Chat di Telegram Easy Ngaji dalam slot slot pengisian di Easy Ngaji.

 Antara perkongsian yang dikongsikan oleh En Hilmi adalah Voice Chat Hikmah Solat dalam Kehidupan, Voice Chat Permulaan Menuju Hidayah dan Live Sharing Youtube Easy Ngaji.

ASLAHA SULAIMAN

Aslaha Sulaiman merupakan team Easy Ngaji daripada 2019 dan berperanan sebagai pemasaran dan multimedia

Awal penglibatan sebagai penyunting video dan penyediaan bahan video untuk pembangunan Easy Ngaji. Sehingga kini Aslaha bertindak juga bertindak sebagai content creator di media sosial Easy Ngaji. 

Lebih bertindak sebagai pengacara majlis yang dianjurkan oleh Easy Ngaji antaranya pengacara untuk Majlis Khatam Al Quran, Mesyuarat tahunan syarikat Easy Ngaji dan majlis majlis lain yang dianjurkan oleh Easy Ngaji.

Dan kini masih lagi aktif bertindak sebagai pengacara majlis secara online yang dianjurkan oleh Easy Ngaji.

Jangan lepaskan peluang ini ya tuan puan !