USTAZAH INA

Saya ustazah Tina Agustina Binti Che Ismail telah bersama dengan Easy Ngaji dari tahun 2015. Saya juga berasal dari Machang Kelantan. Merupakan anak ke 5 di dalam keluarga saya. Sekarang saya menetap di Taman Cempaka Ipoh Perak.

Pendidikan

PERINGKAT MENENGAH

Sekolah Menengah Hamzah Machang.

PENGAJIAN TINGGI

Pemasaran dan Perniagaan di PPKA Selangor

Pengalaman

Bersama Easy Ngaji atau dulunya dikenali dengan nama Al-Baghdadi di Ipoh pada tahun 2015 adalah atas kesinambungan pengalaman belajar dan mengajar Al-Quran di Kem Tentera Ipoh, sebagai pembantu tidak formal di Kor Agama Angkatan Tentera.

Dihantar mengikuti kursus-kursus dibawah seliaan KAGAT untuk tambah nilai pengajaran khusus untuk anak-anak dan isteri anggota tentera. Dari tahun 2015 hingga kini atas jenama Easy Ngaji kini, proses pembelajaran dan pengajaran masih diteruskan dengan jumlah pelajar silih berganti selari peredaran masa dan kini ada 59 orang pelajar tetap. 

Sijil dan Penghargaan

Video Mengajar

Jom tonton video feedback pelajar Kelas Bimbingan Mengaji Individu di Easy Ngaji

Untuk Anda lebih jelas dengan Konsep Kelas Bimbingan Mengaji Individu Online, Teruskan membaca.

Kelas Bimbingan Mengaji Individu Online ini  adalah untuk membantu anda dalam membaiki dan lancarkan bacaan Al-Quran tanpa rasa lagi segan dan malu untuk belajar Al-Quran. Di dalam kelas ini, anda boleh belajar

  • Belajar Mengenal Huruf
  • Belajar Asas Al-Quran
  • Belajar Makhraj Huruf
  • Talaqqi Al-Quran sehingga khatam 30 Juzuk
  • Semak Bacaan Satu Per Satu
Kenapa Anda mesti ikuti kelas ini?
 
01 Pembelajaran secara step by step
Kelas Bimbingan Mengaji Individu ini ini disusun secara sistematik bermula dari Asas Al-Quran sehingga khatam 30 Juzuk di dalam modul kami yang terbukti berkesan. Modul ini telah berjaya membantu lebih 1000 orang pelajar kami dalam melancarkan bacaan Al-Quran.
 
02 Cara yang lebih mudah & ringkas
Pembelajaran secara mudah & ringkas. Melalui setiap sesi, guru akan bantu untuk baiki setiap bahagian sahaja agar anda fokus dan mudah faham.
 
03 Kelas seorang sahaja
Anda tak perlu lagi risau dan malu bila ada orang lain dengar anda tak pandai baca Al-Quran. Kini, anda boleh belajar secara personal dan lebih mudah faham.
 
04 Anda boleh bertanya soalan bila-bila sahaja
Dengan konsep Kelas Bimbingan Mengaji Individu ini, anda boleh bertanya soalan bila-bila masa sahaja dengan ustaz ataupun ustazah yang membimbing anda.
 
05 Modul akan disediakan
Kami akan pastikan anda tidak hanya ikuti kelas tanpa sebarang nota. Kami akan bekalkan kepada anda modul yang lengkap dengan nota untuk bantu anda lagi mudah faham.

Pakej Pembelajaran

KELAS

PENERANGAN
BIMBINGAN MENGAJI INDIVIDU (BMI)

 

Pembelajaran dan masa adalah fleksibel bergantung kepada persetujuan pelajar dan guru.

 

PENDAFTARAN

RM35

 

PAKEJ A =RM150
3X KELAS/SEBULAN
1X KELAS = 1 JAM

 

PAKEJ B =RM100

4X KELAS/SEBULAN

1X KELAS = 30 MINIT

PAKEJ C (DISKAUN)=RM320

8X KELAS/SEBULAN

1X KELAS = 1 JAM

*normal price = RM400

 

PAKEJ D (DISKAUN)=RM480

12X KELAS/SEBULAN

1X KELAS = 1 JAM

*normal price = RM600

Modul Pembelajaran Smart Al-Fateh

Impian dan harapan saya untuk membantu diri khususnya dalam mendisiplinkan masa dan kekal istiqomah dalam pembelajaran dan pengajaran al Quran kepada orang lain dan masyarakat amnya.

Ingin Dibantu Di Dalam Kelas Individu Secara Online Bersama Saya