ADAKAH ANDA MENGALAMI MASALAH SEPERTI INI?

NAK TAK KAMI BANTU?

Kami nak merealisasikan impian anda untuk lancar membaca Al-Quran

Tonton video ini dahulu

Puan Mulyati atau lebih dikenali dengan panggilan Bonda merupakan salah seorang pelajar Kelas Intensif Tajwid Online (Batch 2)

Kami persembahkan kepada anda

APA ITU NAK MUDAH MENGAJI?

Nak Mudah Mengaji adalah suatu program berterusan dalam tempoh 7 bulan yang membantu para pelajar untuk memperbaiki dan melancarkan bacaan Al-Quran dengan 3 pakej kelas & seminar yang berbeza. Setiap pakej program ini disusun agar dapat memberikan suatu pengalaman yang terbaik pada anda semua.

Terdapat pakej Kelas Intensif Tajwid Online, Masterclass & Nobleclass. 

APA ITU KELAS INTENSIF TAJWID ONLINE?

Kelas Intensif Tajwid Online ini dibina untuk memberikan kefahaman di dalam bahagian tajwid selama 7 bulan walau di mana pun anda berada. 

Kelas ini menawarkan sejumlah 26 sesi kelas yang akan membantu para pelajar menyusuri perjalanan dalam menuntut ilmu Al-Quran. Di dalam kelas ini para pelajar akan mendapat akses selama 7 bulan berserta video rakaman untuk kesemua sesi.

Dengan izin Allah, ini adalah salah satu alternatif yang kami wujudkan untuk bantu lebih ramai lagi boleh membaca Al-Quran. Kami berharap dengan Kelas Intensif Tajwid Online ini dapat membantu bukan sahaja tuan puan tetapi tuan puan mampu untuk bawa suasana Al-Quran di dalam keluarga. Besar manfaatnya nanti.

Kalau anda nak tahu apa itu Masterclass . Klik di bawah

Kelas Intensif Tajwid Online Batch 3 ini akan bermula 27 Julai 2021 ini

APA YANG ANDA BAKAL PELAJARI DI DALAM KELAS INI?

Kenapa anda perlu ikuti kelas ini?

01 Pembelajaran secara step by step

Kelas Intensif Tajwid Online ini disusun secara sistematik di dalam 8 modul yang terbukti berkesan. Modul ini telah berjaya membantu lebih 1000 orang pelajar kami dalam melancarkan bacaan Al-Quran.

02 Cara yang lebih mudah & ringkas

Pembelajaran secara mudah & ringkas. Melalui setiap sesi, kami akan fokuskan pada satu tajuk sahaja agar anda fokus dan mudah faham.

03 Belajar secara online

Anda tak perlu lagi risau untuk keluar rumah, tak ada orang teman dan sebagainya. Kini, anda hanya perlukan Internet dan Smartphone/Laptop. Kami akan hadir ke rumah anda (melalui alam maya).

04 Anda boleh bertanya soalan bila-bila sahaja

Dengan konsep Kelas Intensif ini, anda boleh bertanya soalan bila-bila masa sahaja sepanjang sesi berjalan. Anda akan dibimbing satu per satu. Group Support Whatsapp akan disediakan untuk mudahkan lagi Q&A.

05 Modul akan disediakan

Kami akan pastikan anda tidak hanya ikuti kelas tanpa sebarang nota. Kami akan bekalkan kepada anda modul yang lengkap dengan nota untuk bantu anda lagi mudah faham.

06 Circle yang sangat supportive

Bukan sahaja kami menawarkan perkara yang menarik di dalam kelas ini. Tetapi anda juga akan menerima sahabat yang sangat membantu di dalam pembelajaran ini. 

Puan Nurhaedah

Tuan Shuhaimi

SIAPA YANG PATUT SERTAI KELAS INI??

Bagaimana kelas ini dijalankan?

Kelas ini mempunyai 26 sesi. Setiap sesi adalah seminggu sekali.

Setiap sesi berlangsung selama 1 jam 30 minit pada hari Selasa, 8.30-10.00 malam

Kelas ini akan bermula 27 Julai 2021

Kelas dijalankan melalui Zoom Online

Ini perjalanan kelas selama 26 sesi
Cara penyampaian terbaik dan mudah difahami serta dgn soalan menguji minda baik untuk mudah dingati bg kami yg mudah lupa ni. KITO mantop!
Che Intan Abdullah
Asalnya hanya nak join live easy ngaji sebab dah ada basic tajwid. Tapi, baru sedar banyak bacaan yang tidak betul. Syukur sekarang dah boleh kongsikan ilmu tajwid dengan keluarga
Rozy Razak
Cara pengajaran Ustaz Hadi amat sesuai dengan jiwa saya. Keterangan dengan pakej lengkap & mantap. Tidak hanya fokus pada hukum tajwid sahaja.
Azizah Taib

USTAZ ABDUL HADI TAJUL

Pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Perpaduan, kemudian peringkat menengah di Sekolah Menengah Agama Madrasah Idirisiah dan menyambung pengajian tinggi di Universiti Sultan Azlan Shah dalam bidang syariah (pengajian islam) . Seterusnya beliau meneruskan pengajian Bahasa Arab di Pusat Pengajian “Markaz Lughat” Kaherah Mesir .

Kini beliau berkhidmat di Easy Ngaji Ipoh sebagai Eksekutif Akademik dan Ketua bagi kesemua Tenaga Pengajar di sini. Sepanjang perkhidmatan beliau di sini, beliau telah mengikuti Kursus Hafazan Neurofisiologi dan Kursus Asas Tajwid.

Beliau mendapat pengiktirafan Sijil Perguruan Al-Quran dalam bidang Ulum Quran, Qiraat, Tarannum, Dabtul Quran dan Rasm Uthmani, dan Ilmu Tajwid.

Beliau turut memiliki Sanad Al-Quran 30 juzuk daripada Sheikh Hassan Rejab, Egypt Mesir dalam Riwayat “HAFS AN ‘ASIM” dalam Thoriq Shatibiyyah.

Apa pakej yang kami nak tawarkan dalam KITO 3.0 ini?
Apa lagi bonus yang kami nak berikan pada anda
Ini semua anda akan dapat sekiranya anda mendaftar di dalam waiting list. Pendaftaran akan dibuka 5 Julai 2021.

Ada 2 pakej yang anda boleh pilih

Bayaran Bulanan
MOST POPULAR

PENDAFTARAN

HARGA NORMAL

RM169

HARGA SPECIAL

RM69

YURAN BULANAN

HARGA NORMAL

RM120

HARGA SPECIAL

RM90

Bayaran PENUH
BEST VALUE

HARGA NORMAL

RM609

HARGA SPECIAL

RM579

HADIAH KHAS UNTUK YANG BUAT BAYARAN PENUH
Sertai Group Kami untuk info lanjut bagi pakej kelas ini
Atau daftarkan nama anda di dalam waiting list
Jika anda mempunyai soalan, hubungi team kami untuk bantuan
Ehh kejap. Kami ada juga 2 pakej yang lain iaitu Masterclass & Nobleclass. Klik link di bawah untuk info lanjut
Jangan lepaskan peluang ini.
InshaAllah kami bantu sebaiknya untuk anda baiki dan lancar membaca Al-Quran.
Kami hanya membuka tempat bagi 100 orang sahaja.

SOALAN LAZIM

Kami menjawab persoalan anda

Pendaftaran akan dibuka pada 5 Julai 2021 ini sehingga 11 Julai 2021 sahaja

Pengambilan KITO adalah pada awal tahun dan pertengahan tahun sahaja. Jika anda terlepas pendaftaran kali ini. Pendaftaran seterusnya akan dibuka pada Januari 2022

Modul yang kami letakkan di dalam KITO adalah sama tetapi pada KITO 3.0 ini kami menjadikan sebanyak 26 sesi berbanding sebelum ini 24 sesi. Dan KITO 3.0 ini tidak akan bergabung dengan pelajar KITO 1.0 & KITO 2.0

Untuk kali ini, Ustaz Hadi mencadangkan untuk menjadikan sesi pembelajaran lebih santai dengan menambah sesi kelas berbanding sebelumnya. Dan kelas pada kali ini akan dijalankan sepenuhnya menggunakan ZOOM Online Class.

Dengan pakej lengkap yang kami sediakan, anda akan mendapat rakaman 1 atau 2 hari selepas sesi kelas berlangsung. Di situ, anda akan boleh menonton rakaman sesi kelas yang terlepas.

Kami menyediakan Group Support KITO 3.0 di mana anda berpeluang melakukan pertanyaan terus kepada Ustaz Hadi.

Tidak perlu. Untuk Bayaran Penuh, yuran pendaftaran telah dimasukkan sekali di dalam pakej dan diskaun juga telah diberikan. Anda tidak perlu buat sebarang pembayaran tambahan lagi sehingga tamat sesi KITO

Untuk pakej bulanan pula, anda hanya perlu buat bayaran pendaftaran pada bulan Julai 2021. Dan seterusnya anda hanya perlu buat bayaran bulanan bermula Ogos 2021 sehingga Januari 2022

Kami di Easy Ngaji tidak meletakkan sebarang kontrak dan anda tidak terikat dengan mana-mana peraturan untuk menghabiskan pengajian. Jika anda berhenti, kami akan memberikan rakaman sehingga sesi terakhir anda ikuti dan anda akan dikeluarkan dari Group Support.