Mereka semua bermula dari kosong

Alhamdulilah. Bermula sejak Perintah Kawalan Pergerakan kami memulakan satu usaha untuk memberikan kesedaran dan mengajak orang ramai untuk belajar Al-Quran secara santai melalui Facebook Page kami. Slot Sharing Tajwid, Baiki Surah Lazim & Read Quran diadakan secara live di Facebook Page pada setiap Isnin hingga Jumaat.

Dengan adanya slot santai ini secara PERCUMA, dapat membantu sedikit sebanyak kesemua followers Easy Ngaji dalam melancarkan bacaan Al-Quran.

#SHARING TAJWID : ISNIN, RABU, KHAMIS & JUMAAT (8.30 PAGI)
#BAIKI SURAH LAZIM : ISNIN & RABU (3.00 PETANG)
#READ QURAN : ISNIN – JUMAAT (5.00 PETANG)

Lebih dari ratusan followers Easy Ngaji yang mengikuti program santai ini dan Alhamdulilah ramai yang berpuas hati dapat baiki bacaan Al-Quran walaupun dalam keadaan wabak pandemik COVID 19 yang melanda kita semua.

Untuk pengetahuan semua, Easy Ngaji telah pun menganjurkan kelas, program dan seminar berkaitan pengajian Al-Quran sejak dari tahun 2015 lagi. Hampir 1000 telah menjadi Alumni Easy Ngaji yang dah berjaya membaca Al-Quran dengan baik.

Kami menyediakan kelas untuk membimbing dari kosong dengan mengenal huruf dan bunyi sehingga berjaya khatam 30 Juzuk Al-Quran. Ramai pelajar yang berpuas hati dan berasa yakin dengan diri sendiri untuk membaca Al-Quran. Dan ramai juga yang dulunya datang seorang sahaja ke kelas, akhirnya membawa seluruh keluarga bersama belajar Al-Quran.

Apa yang kami usahakan ini bukan untuk kepentingan kami sahaja. Tetapi untuk anda dan keluarga anda agar sentiasa dekat dengan Al-Quran.

Saksikan bagaimana perjalanan Puan Normah menceritakan tentang komitmen dan semangat yang tidak pernah berputus asa untuk mempelajari ilmu Al Quran.

Mereka semua bermula dari kosong. Jika mereka boleh, kita juga boleh membaca Al-Quran dengan baik.

Jom tonton video rakaman slot Baiki Surah Lazim EPISOD 18 (Surah Al-Fil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira
Copyright : easyngaji.com